Użycie docisku powoduje całkowite zanurzenie produktu pod poziom zalewy i blokadę dostępu powietrza.
Dzięki temu przetwory zachowują walory smakowo-zdrowotne i wydłuża się ich czas przechowywania.
Fi 100 mm
Fi 82 mm
Produkt wielokrotnego użytku
Stosowany do warzywno-owocowych przetworów domowych
-do kiszenia: kapusta, ogórki, itp.
-do kompotów: z truskawki, czereśni, śliw itp.
Użycie docisku powoduje całkowite zanurzenie produktu pod poziom zalewy i blokadę dostępu powietrza.
Dzięki temu przetwory zachowują walory smakowo-zdrowotne i wydłuża się ich czas przechowywania.
Badania Sanepidu dopuszczające do wielokrotnego kontaktu z żywnością w procesie kiszenia na etapie pasteryzacji i przechowywania Nr LZ/16/UZ/2022/1
Wzór zastrzeżony w Biurze Patentowym RP nr: Rp 27 845