docisk

Fi 100 mm

Fi 82 mm

Produkt wielokrotnego użytku

Stosowany do warzywno-owocowych przetworów domowych

-do kiszenia: kapusta, ogórki, itp.

-do kompotów: z truskawki, czereśni, śliw itp.

Zastosowanie:

sloiki
sloiki

Użycie docisku powoduje całkowite zanurzenie produktu pod poziom zalewy i blokadę dostępu powietrza.

słoik duży

Poziom zalewy

Dno docisku

Dzięki temu przetwory zachowują walory smakowo-zdrowotne i wydłuża się ich czas przechowywania.

ogórki

Badania Sanepidu dopuszczające do wielokrotnego kontaktu z żywnością w procesie kiszenia na etapie pasteryzacji i przechowywania Nr LZ/16/UZ/2022/1

truskawki

Wzór zastrzeżony w Biurze Patentowym RP nr: Rp 27 845

kapusta
słoiki